среда, октобар 03, 2007

Disturbia




Od 1. do 4. oktobra 2007. god od 20 i 22 h prikazivaće se film žanra triler-horor "Nemir". Cena ulaznice iznosi 100 din.
Glavne uloge: Šaja Labuf (Shia LaBeouf), Keri-En Mos (Carrie-Anne Moss), Sara Romer (Sarah Roemer), Dejvid Mors (David Morse), Met Krejven (Matt Craven).




SINOPSIS

Kejl (Šaja Labuf) vodi život na kojem bi mu pozavideli mnogi tinejdžeri. Dane provodi igrajući video-igrice, pretražuje Internet, jede brzu hranu i gleda kablovsku televiziju. Potpuno vlada svojom kućom, a kraj sebe ima zgodnu mladu cicu po imenu Ešli (Sara Romer), koja se upravo preselila u susednu kuću.

Jedini problem leži u tome što on ne sme da napusti kuću. Kejl je u kućnom pritvoru tri meseca, a ako stupi samo jedan korak izvan okruženja od tridesetak metara oko kuće, završiće u pravom zatvoru. A u zatvorskim ćelijama baš i nema igrica i kablovske.

Njegov život nije oduvek takav. Godinu dana ranije živeo je u srećnoj porodici u kojoj su svi bili veoma vezani jedni za druge. Međutim, otac mu je poginuo u saobraćajnoj nesreći, a Kejl smatra da je on odgovoran za to. Ta trauma ima dalekosežne posledice po mladićevu psihu. Dečko koji je voleo da izlazi odjednom postaje zatvoren i povučen. Kada jedan bezosećajni profesor pomene njegovog oca, Kejl izgubi strpljenje i udari ga. Samo zahvaljajući molbama njegove majke on ne završava u zatvoru.

Sad ludi u svojoj kući dok njegova majka pokušava da drži sve konce u svojim rukama radeći noć i dan. I dok ga sve guši, Kejl počinje da primećuje spoljašnji svet. Pomoću drugorazredne opreme za nadgledanje počinje da špijunira susede, najčešće Ešli, koja ga ubrzo provaljuje. Na njegovo iznenađenje i ona je zainteresovana za njegov hobi.

Ono što je počelo kao igra pretvara se u smrtnu opasnost kada Kejl i Ešli posumnjaju da je jedan od njihovih suseda (Dejvid Mors) serijski ubica koji uspeva da izbegne kaznu. Ali, ko bi njima poverovao? Možda je samo reč o njihovoj živoj mašti. Ili su se možda sapleli o tajnu koja može da ih košta života. Napokon, i ubice moraju biti nečiji susedi...

Izvor: Krstarica