уторак, децембар 02, 2008

Ogledala


Od 1. do 4. decembra sa početkom od 18 h i 20 h u bioskopu "Zvezda" prikazivaće se horor "Ogledala". Cena ulaznice iznosi 100 din.


Glavne uloge: Kifer Saderland (Kiefer Sutherland), Pola Pejton (Paula Patton), Ejmi Smart (Amy Smart), Erika Gluk (Erica Gluck), Kameron Bojs (Cameron Boyce)

SINOPSIS
Ben Karson (Kifer Saderland) je video i bolje dane. Prošlo je skoro godinu dana otkako je svojeglavi detektiv suspendovan iz njujorške policije zbog toga što je smrtno ranio kolegu policajca u civilu, slučaja koji ga je koštao ne samo posla već je pokrenuo alkoholizam i bes koji su ga otuđili od žene i dece i naterali ga na privremeni boravak na sestrinom kauču u Kvinsu.

Očajnički želeći da povrati normalan život i da se ponovo zbliži s porodicom, Karson prihvata posao noćnog čuvara u spaljenim ruševinama tržnog centra Mejflauer. Ono što je nekada bilo simbol prosperiteta i veličine sada truli u mraku poput broda duhova, uništeno posle ogromnog požara koji je prožderao brojne nevine živote.
Dok patrolira jezivim ugljenisanim ostacima prodavnice, Karson počinje da primećuje nešto zlokobno u ukrašenim ogledalima koja prekrivaju zidove. U ogromnim svetlucavim staklima odražavaju se strašni prizori koji ga zapanjuju. Pored toga što projektuju grozne slike iz prošlosti, ogledala kao da manipulišu i stvarnošću. Kada vidi prizor samog sebe kako trpi mučenje, Karson oseti fizičke posledice svojih izlomljenih vizija. Iznenada se ovaj izmučeni bivši policajac nalazi u borbi protiv svojih ličnih demona, kao i onih koji su oteli njegov odraz, i koji ga muče grčevima, spontanim krvarenjima i gušenjem.
Njegova prijateljski nastrojena, ali skeptična sestra Anđela (Ejmi Smart) smatra da su ovi bizarni "košmari" posledica njegovog stresa i krivice zbog slučajnog ubistva, ali Karsonova žena Ejmi (Pola Pejton), njujorški patolog, teže oprašta. Sve čudnije ponašanje njenog muža je plaši, još više udaljava porodicu od
njega, i ona strahuje da dovodi njihovu decu u opasnost.
Međutim, stvarna pretnja je mnogo smrtonosnija, zarobljena unutar ogledala i reflektujućih površina koje ispunjavaju njihov svakodnevni život. Dok Karson istražuje misteriozni nestanak radnika obezbeđenja i njegovu moguću vezu sa strašnim vizijama, on shvata da zlokobna sila s drugoga sveta koristi odraze kao prolaz i teroriše njega i njegovu porodicu. Ako želi da spase svoju ženu i decu od užasne smrti, Karson mora nekako da otkrije istinu koja se krije iza ogledala – i da ubedi Ejmi da mu pomogne u borbi protiv najvećeg zla s kojim se ikada susreo.

Preuzeto sa sajta:
http://www2.bor030.net/
Vise informacija o filmu:
http://www.imdb.com/title/tt0790686/