петак, април 04, 2008

Rat Čarlija Vilsona


Od 3. do 6. aprila 2008. god od 18 h i 20 h prikazivaće se drama "Rat Čarlija Vilsona". Cena ulaznice iznosi 100 din.
Glavne uloge: Tom Henks (Tom Hanks), Džulija Roberts (Julia Roberts), Filip Simor Hofman (Philip Seymour Hoffman), Ejmi Adams (Amy Adams)
SINOPSIS

Žestoko piće. Malo maskare. Mnogo nerava. Ko je rekao da ne mogu da obore sovjetsku imperiju? Ovo je istinita priča o tome kako su se udružili jedan kongresmen koji je voleo da se provodi, žena iz hjustonskog visokog društva, koja je volela da čini dobra dela, i jedan agent CIA koji je voleo dobru borbu, da bi sproveli najveću tajnu operaciju u istoriji.

Čarlijeva prijateljica i povremeno ljubavnica bila je Džoan Hering, jedna od najbogatijih žena u Teksasu. Verujući da je odgovor Amerike na invaziju na Avganistan bio, najblaže rečeno, anemičan, ona podstiče Čarlija da za mudžahedine učini ono što nikome nije uspelo: da im obezbedi sredstva i oružje da iz zemlje isteraju sovjetskog agresora.

Čarlijev partner u poduhvatu bio je agent CIA, Gast Avrakotos. Njih troje će putujući po svetu formirati jedno neverovatno savezništvo između Pakistanaca, Izraelaca, Egipćana, zakonodavaca i jedne trbušne plesačice. Postigli su izvanredan uspeh.

Izvor:
http://bor030.net
Vise informacija o filmu:
http://www.imdb.com/title/tt0472062/